tisdag 20 april 2010

Lite aktivitet!

Nu händer det lite saker här som gör att vi snart kanske blir färdiga med alla papper snart!

I fredags morse var vi ute vid tomten med markägaren och en person från Kungsbacka kommun för att titta på den befintliga markbädden och vi ville även höra så att den tänkta placeringen av vår tank och 2- eller 3-kammarbrunn är ok.

Vid uppmätning konstaterades av vi klarar av gränsen på 20 m från grannens vattenbrunn nedanför och att den befintliga markbädden är ok men det kvarstod dock frågan om storleken var tillräcklig för att vi skulle kunna koppla på den. Första beskedet var nej, en utbyggnad krävs men ett par timmar senare ringde personen från kommunen och sa att han hade kontrollerat vilka minireningsverk de tre hushållen som redan är påkopplade har och då fanns det 15 kvm "kvar" av markbäddens kapacitet. Dock finns det en obebyggd tomt som ägs av markägarens släktingar som dessa kvm är reseverade för så oavsett behöver vi utvidga den befintliga.

Under tiden hade Magnus pratat med markentreprenören och han var tveksam till att utvidga markbädden eftersom den är 30 år gammal och vi skulle behöva gräva så himla djupt. Ytterligare ett samtal senare med markägaren konstaterades att han kände samma sak så vi kom överrens om att vi skulle anlägga en egen i anslutning till den befintliga och koppla på samma utlopp.

Dubbelkoll med kommunen att det var ok resulterade i ett positivt svar och medhåll i våra tankegångar så nu är ett servitutsavtal skrivet och skickat till markägaren om att få nyttja hans mark. När det är påskrivet och klart kan vi faktiskt lämna in ansökan till Miljö & Hälsa på kommunen!

Nu väntar vi också bara på att Smålandsvillan ska uppdatera den ritningen som kommunen ville ha kompletterad så är nog ALLT vad gäller papper för bygglovet klart...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej, vad kul att du kikade in och vill lämna ett litet meddelande till oss!