fredag 15 oktober 2010

Så det kan gå... (uppdaterat)

Kvart i sju var vi på plats ute vid tomten och då stod kranen på plats och väntade på lite mera motvikter och slipers att palla upp stödbenen med. När det var gjort dröjde det inte länge förrän vi såg ljusen av den första lastbilen nere vid vägen. Första hindret var ett litet berg som sticker ut men det gick att ta sig förbi, nästa hinder var en telefonstolpe som gjorde att de inte kunde ta ut kurvan ordentligt utan de körde fast då de kom utanför vägen där det var väldigt mjukt.

Efter lite trixande lyckades de komma förbi men då hade vi nästa hinder- att få med sig släpet i kurvan. Släpet hamnade utanför vägen och lutade skräckinjagande mycket och med ytterliggare ett hinder kvar slutade det med att huset gick emot en annan telefonstolpe.
Att sedan lyfta modulen på plats visade sig vara den lättaste biten trots de intilliggande telefonledningarna.
Eftersom vägen blev förstörd beslutades det att flera plåtar skulle läggas ut men när inget hänt på 45 minuter bestämde i oss för att åka hem och värma oss. Det var ju trots allt bara 2 grader imorse när vi åkte....

Rapporten från Freddy var att firman som har plåtarna hade thight med tid för att hinna köra ut dem så Håkan skulle ta sin traktor och släp och åka hämta plåtarna för att sedan använda grävskopan som står kvar för att lyfta dem på plats.

Fortsättning följer!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej, vad kul att du kikade in och vill lämna ett litet meddelande till oss!