söndag 3 juni 2012

Trädgårdspyssel

Trots ibland isande kalla vindar har helgen gått i trädgårdspysslandets tecken;  blommor har grävts upp och planterats om, ogräs har rensats, gräs har såtts och planering av kommande projekt har också gjorts.

Vi håller tummarna för att grävaren kommer loss denna veckan för prio ett är att få klart hela framsidan så vi kan så gräs där också. Sedan ska det snickras en trappa ner från altanen till gräsmattan, framsidan ska stenläggas och en yttertrappa snickras ihop. Ja, så behövs det en trappa upp till den översta platån och så var det något lådliknande som skulle konstrueras som ska täcka locken till tanken och trekammarbrunnen.

Det var väl det hela för de kommande fem veckorna....

Vi fick ännu mer hostor av Magnus föräldrar som planterades runt bajstanken och trekammarbrunnen. Tanken är att det ska blir några lådliknande konstruktioner som täcker locken så vi slipper se de hela tiden men samtidigt måste det gå att komma åt att tömma tankarna.
Vi har även fyllt upp med massa jord och jämnat till då det var väldigt ojämnt och en stor grop i mitten. 
 
Nu håller vi tummarna för att det blir bra väder så gräset gror och växer fort uppe på den översta platån 
 Trots dovhjortarnas framfart börjar spireorna ta sig. Alla rester som blivit över när vi harpat jorden förra sommaren dumpade vi längs tomtgränsen och efter att jämnat ut högarna ser det riktigt bra ut- nu ska det "bara" på lite jord och ut med lite gräsfrön här också så kommer det bli kanon!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej, vad kul att du kikade in och vill lämna ett litet meddelande till oss!