söndag 20 januari 2013

Oljud från värmepumpen

Egentligen har vi klagat på vår värmepump (NIBE 750, installerad 2010) ända sedan början och vår byggledare har tittat på den men för ett tag sedan började den verkligen låta som en riktig reaplansmotor, vi har varit tvugna att stänga till ordentligt ut till tvättstugan på nätterna vilket iofs inte hjälper speciellt mycket.

Vi har kollat vattennivån, vi har gjort rent filtret, vi har luftat elementen, luftat pumpsen, uppdaterat pumpen, kollat inställningar. googlat för att se vad det kan vara, vi har ringt service-företaget men eftersom garantin har gått ut vill de ha en hutlös summa pengar för att komma ut och titta på den och ingen servicetekniker har de som man kan prata med heller. Tja, vi har helt enkelt försökt med det mesta som vi kan göra men trots det låter den. Inte ens under vargavintern första vintern vi bodde här lät den så här.

Någon annan som har samma problem eller ett hum om vad det kan vara?

6 kommentarer:

  1. Här är en adress till en länk till et forum som hjälpt mig väldigt mycket

    Just denna tråd kan nog hjälpa dig!

    http://www.varmepumpsforum.com/vpforum/index.php?topic=49750.0

    SvaraRadera
  2. Hej hej. Våran pump gnisslar mycket när den kör igång.. Riktigt störigt så de ska jag ringa om nu i veckan. Hoppas bara de är två års garanti?!

    SvaraRadera
  3. den låter då och då när den arbetar men inget som verkar vara utöver normalt vad vi tror på vår iaf :)

    SvaraRadera
  4. Vår värmepump är också en Nibe750 från 2010. Den började låta förskräckligt mycket för någon månad sedan, brummade som tusan. Tydligen var det kompressorfötterna som var slut. Enligt installatören som var hos oss så har Nibe förlängt garanatin på just detta då det verkar vara ett materialfel. Enligt installatören så håller bara fötterna i drygt 1-2år.. Vi fick dessa utbytta och nu låter inte pumpen längre, vi behövde inte heller betala något för detta.. Kolla med er närmsta auktoriserade Nibe-installatör angående detta.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tusen tack för tipset- det var precis samma fel på vår värmepump och de åtgärdade det utan kostnad! //Jenny

      Radera

Hej, vad kul att du kikade in och vill lämna ett litet meddelande till oss!