måndag 31 maj 2010

Äntligen!



Och imorgon är det äntligen dags att skriva på överlåtandet av tomten!!! Gissa om Magnus varit rastlös i helgen :-)

tisdag 18 maj 2010

Varit på banken...

Igår jagade jag ett par banker eftersom vi ville jämföra inför byggkreditivet men den ena banken har, trots att jag ringt och lämnat meddelande i två dagar, inte hört av sig medan den andra banken, som vi visserligen har idag, men ett annat kontor ringde igår kväll och bokade in oss för ett möte redan idag.

Både jag och Magnus åkte ner till Kungsbacka och 2,5h! senare gick vi därifrån och för första gången efter ett bankmöte var iaf jag jättenöjd. Vi har fått en fullträff vad gäller vår nya bankman, eller rättare sagt bankkamrer som det står på hans visitkort (bara det säger väl en hel del?!) och har hela finansieringen klar och även en plan för hur vi ska lägga upp allt på bästa sätt för oss längre fram. Han guidade oss genom en bästa och en värsta kalkyl, förklarade alla olika regler som finns och gav oss massa olika små tips. Den här mannen har varit med ett tag och kan alla knep, genvägar och regler som gäller och det känns verkligen jättetryggt! Vilken skillnad mot den person vi träffade i februari.

Tyvärr hade han ingen tid nästa vecka för överlåtandet av tomten utan vi får skjuta på det en vecka men det kan vi ta och då kanske vi har hunnit få klart med bygglovet också....

måndag 17 maj 2010

Att det ska vara så svårt...

Började dagen med att kolla om det hänt något med vårt bygglov via kommunens diarium (jättebra tjänst för oss nyfikna) men ingenting nytt.

När Magnus lämnade in papprena till Miljö & Hälsa lovade han att prioritera oss och göra det den veckan så det var förvånande att remissvaret inte fanns med.

Fick förklaringen från vår handläggare på Plan & Bygg att hon inte fått något men när det var klart kunde hon ge oss bygglov, dock får vi inte börja bygga eftersom man inte fattar beslut om vår Strandskyddsdispans förrän den 3:e juni och om vi får ok då tar det tre veckor innan beslutet vunnit laga kraft som det så fint heter.

Jagade tag i handläggaren på Miljö & Hälsa men det hade tydligen kommit in så många ärenden så han hade inte hunnit med men kanske denna veckan.

Vi som tyckte att det var evigheter till den 25:e maj när vi skrev kontraktet på tomten i slutet på februari men nu är vi snart där... Så dagens stora fråga är om vi ska chansa och hoppas att allt är ok och skriva slutgiltiga överlåtandet på tisdag eller ska vi skjuta på det????

söndag 9 maj 2010

Leveransdatum

I fredags fick vi leveransdatum för vårt hus- fredag vecka 41 kommer lastbilen med delarna som sedan monteras ihop till ett färdigt hus på ett litet kick :-)

Hörde av en kollega att de satt upp ett hus från att det började lossas till regntätt på 2,5h nere i Onsala!

Magasinering & packning pågår

I lördags kördes första lasset till lagret som vi hyrt för att magasinera hela vårt bohag under de månader som vi är bostadslösa. Eller rättare sagt under perioden från det att vi måste flytta tills huset är inflyttningsklart för vi har ju faktiskt någon stans att bo vilket vi är oerhört tacksamma för!

När Magnus skulle hyra det lagret hade de inga lediga i den storlek vi ville ha så det fick bli det lite större på 16,5 kvm istället för bara en lite peng extra i månaden.
Tror ni att vi kommer få plats med allt???

Tanken var att vi skulle ta det som vi packade färdigt på vinden för någon vecka sedan också men givetvis var vindsnyckeln spårlöst försvunnen... Idag helt plötsligt dör den bara upp sådär- den satt visst på min nyckelknippa....

tisdag 4 maj 2010

Lika redo som pappa...

Lilla huset som tyvärr måste rivas...

Äntligen!

Nu är alla papper inlämnade och kompletterade så nu håller vi tummarna för att beslutet ska gå snabbt och att inget annat ska strula!

Magnus har tom personligen lämnat in papprena till Miljö & Hälsa och gått igenom dem med handläggaren för att säkerställa att inget blir fel!