tisdag 15 februari 2011

Vatten, vatten, bara vanligt vatten...

I torsdags kväll lyckades vi göras slut på varmvattnet för andra gången sedan vi flyttade in (första gången var ju på självaste julafton när Magnus fick duscha kallt efter att Alexander och jag tydligen duschat väldigt länge...).

I samband med detta så började vattnet lukta värre än vanligt, dvs det varkligen stank illa men sedan i lördags så försvann all odör helt plötsligt igen och det smakade hur bra som helst med en svag lukt av plast. Mycket skum men så igår kväll började vi känna att det luktade igen och imorse luktade det illa igen, dock inte med ful kraft tack o lov.

Som ni förstår så har vi ännu inte installerat något filter eller liknande för att få bort svavelvätet som i sig är helt ofarligt men som dock inte luktar så gott. Mycket googlande och diskuterade med olika människor har det varit och efter ytterliggare en rundringning till lika olika brunnsborrare och andra ställen förra veckan blev vi åter igen rekomenderade en luftblandare som innebär att man syresätter vattnet, ungefär som en akvariepump innan det går in i huset men samtidigt så släpper denna ut en del vatten, närmare bestämt 15-20 l varje gång pumpen går igång. Vi har en brunn i förrådet men vet inte om vi vill ha so mycket vatten som rinner ut under carporten om det blir kallt på vintern så vi funderar vidare och finner oss i lukten!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej, vad kul att du kikade in och vill lämna ett litet meddelande till oss!