söndag 3 april 2011

Dagen i bilder

Idag har det jobbats lite på alla håll o kanter på tomten; Magnus har lagt ner ett PVC-rör i diket längst bort på tomten där vattnet från berget rinner och samtidigt börjat gräva ur för att vi ska kunna fortsätta med altanen hela vägen och täckt över röret med den urgrävda jorden. Nu skall det bara till ett antal meter rör och lite dräneringsrör till så skall det nog bli ordning på det vattenflödet!
När det var gjort fortsatte han arbetet med att fylla igen diket i andra änden av tomten där han lagt ner rör från källan (längst ner till vänster i bilden) ut till diket för att leda bort det från vår tomt. Vi hade riktig sumpmark på den delen i somras som vi vill försöka få bort.
Efter det gick flyttade och grävde vi ner den stora vinbärsbusken som grävarna tog upp och satte undan som blev stående där den inte var i vägen vid bygget av huset. En krusbärsbuske fick även sina rötter i jorden så nu är det bara en vinbärsbuske kvar som ska ner och körsbärsträdet som står hemma hos Magnus föräldrar så har vi vår lilla frukt/bärhörna på tomten klar!
Själv har jag mest visat var buskarna skulle vara och tittat på med kameran i handen :-) Nej, lite grävande och pysslande har allt blivit gjort i det gamla kryddlandet där jag rensade ut allt gammalt, tog tillvara på krokusarna som precis börjat blomma och satt upp några pallkragar som det skall planteras i så småningom fast magen börjar allt bli rejält i vägen!
Rabarberna börjar visa livstecken!
Lite vårblommor står provisoriskt i en kruka
Detta ser ut att vara Iris som börjar komma upp mitt i allt grus runt huset. Hur de hamnat där vet jag inte för de flesta grävde vi upp och resterande borde rimligtvis vara ca 40-50 cm ner under jorden...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej, vad kul att du kikade in och vill lämna ett litet meddelande till oss!