söndag 10 april 2011

Underbara vår!

Vår lilla bärhörna där planerna, efter lite diskussioner, ändrats så pallkragarna ska bort- iaf till en början, vi ska gräva ur lite så det blir mer plats mellan carporten och gräsmattan, jämna till och kasta ut lite gräsfrön så har vi kanske iaf en fin liten gräsplätt att njuta av :-)

Igår hade vi vårstädning av tomten, igen, men nu är nog det allra mesta lastat i lastbilen för transport till tippen idag. Får ju passa på innan de begränsar antalet besök!

Frigolit, plast, gamla trasiga dräneringsrör från diket, metallskrot, trasiga tegelpannor osv- känns som varje gång vi går ett var kring huset så hittar vi mera skräp fast det blir bara mindre och mindre bitar.

Magnus har kämpat på bra i veckan och täckt igen hela diket längst bort på tomten där han lagt ner rör från källan till diket och igår fortsatte han gräva ur för altanen och fylla upp i andra änden av tomten där det rinner så mycket vatten från berget (det är kanske lite svårt att förstå när man inte har en helhetsbild hur det ser ut- ska försöka ta en panoramabild över tomten idag uppifrån berget för att visa lite bättre), och det blev jättefint!Diket längst bort som nu är igenfyllt
Ca 20 skottkärror urgräv jord för altanen. Det ser inte ut att vara så mycket men när man grävt ur 3-4 skottkärror och det knappt syns då inser man vad man har framför sig!
Igenfyllning av "dike" i andra änden av tomten
Blir riktigt bra det här! Kom fram till att vi nog ska göra någon sorts trappa i kanten så man lätt kan komma upp för slänten för annars lär väl slamsugargubben bli mindre glad på oss och ställa sig på uppfarten och dra slangen därifrån = onödiga meter.

Idag hoppas vi kunna påbörja målning av carporten på den sidan där vi ska ha vedförrådet så det kan byggas och vi kan börja klyva all ved sedan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej, vad kul att du kikade in och vill lämna ett litet meddelande till oss!