måndag 16 juli 2012

Stengång och entrétrappa

Nu när lugnet lagt sig över Dalbackavägen känns det faktiskt lite tomt och konstigt efter ett par väldigt hektiska veckor där vi slitit både på oss själva och våra fantastiska föräldrar, och vi ska ägna oss åt att njuta av resultatet av allt slit och att vi numera är herr och fru!

Bröllop hemma i trädgården lät som en jättebra idé i februari, i fredags kanske inte en riktigt lika bra idé när det var så blött och lerigt att vi fick införskaffa fler presenningar att lägga på marken för att ens kunna gå där och än mindre i lördags när det 2 timmar innan vigseln skulle börja regnade in i partytälten- men det blev en helt fantastisk dag till slut ändå och framför allt tack vare våra underbara familjer och vänner.

Stengången längs med huset hann bli klar och likaså entrétrappan, där materialet var en del av bröllopspresenten från Magnus föräldrar, som vi är riktigt nöjda med!
 
Vi började (Magnus och hans pappa) lägga stenen i höjd med entrédörren och gick längs med huset bort mot kortsidan och det var när de kommit 3/4 av sträckan längs huset som det upptäcktes att stenen hamnade lite för mycket under gräsmattenivån som det bestämdes att alla stenarna skulle plockas bort. I samma veva diskuterade vi utseendet på trappan- vi hade sedan tidigare bestämt att ha en lika dan som upp till groventrén men nu kände vi att det skulle bli lite konstigt med stenen.

Ett par olika alternativ föreslogs men till sist kom vi fram till att det bästa/snyggaste vore att ha en som följer stengången. Det gjorde ju också att vi inte behövde ha marksten hela vägen fram.

Första försöket med trappan innebar att den svarta raden med sten från stengången skulle fortsätta förbi utanför trappan för att rama in den snyggt men när en stor del av ramen var byggd märkte vi att det inte blev bra utan den behövde komma ut en bit för att trappan skulle matcha stengången.

Efter ett par "gör om-gör rätt" försök blev det riktig bra till slut! 


 
 
 
 
 

4 kommentarer:

  1. Fantastiskt vilken fin entré trapp ni har gjort!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Patrik! Vi är nöjda och då dörren öppnas åt "fel" håll behövde den vara rejäl så man kommer runt utan att det blir för trångt.

      Radera
  2. Hej.
    Sjukt snygg trappa. Har du ritning på den?

    Natasha

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej,
      nej tyvärr har vi inte det då den tillkom lite i farten och byggd på känsla!

      Radera

Hej, vad kul att du kikade in och vill lämna ett litet meddelande till oss!