torsdag 18 mars 2010

Markjobb

I dag har vi varit ute vid tomten igen, denna gången tillsammans med Håkan, markentreprenören, för att titta på vad som behöver göras med själva tomten men framför allt för att titta på hur vi skulle kunna göra med avloppet och om det finns möjlighet att dra ner vårt avlopp till den befintliga markbädden.

Tur var att vi hade kartan från markägaren för det var inte det lättaste att hitta brunnar mm i snön men vi lyckades iaf snubbla över en brunn som vi kunde utgå från och Håkan trodde inte att det skulle vara några problem att dra ner det dit så det är det vi kommer satsa på. Ska göra ett förslag som jag skickar till Miljö & Hälsa imorgon så får vi se vad hon tycker.

Det positiva med att kunna använda den befintliga markbädden är att vi inte behöver gräva några provgropar, vilket är positivt pengamässigt sett för det kommer kosta en hel del att installera vacuumtoaletterna...

Vad gäller själva tomten så har vi tydligen väldigt mycket fylle i den bakre delen mot berget som han rekomenderade att vi grävde ur och jämnade ut över resten av tomten. Fick en hel del bra tips och han kommer återkomma med en offert på det jobbet som han anser behöver göras för avloppet och övrigt markarbete så får vi se var vi hamnar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej, vad kul att du kikade in och vill lämna ett litet meddelande till oss!