måndag 15 mars 2010

Vem sa att det skulle vara lätt???

Idag efter att min kära mor passat vår underbara virvelvind (tvivlar inte en sekund på att han hållit henne sysselsatt större delen av dagen och samtidigt njutit av all uppmärksamhet!) bar det av till Kungsbacka Kommun och Mark & Plan avdelningen med våra papper. Vi var inte de enda som var där men Magnus som kom innan tog en nummer lapp så väntan blev faktiskt inte så lång ändå.

Fick träffa en trevlig man som tittade på papprena, ritningarna, kollade tomten i datorn och sa att allt såg ut att vara i sin ordning. Det enda kan vara att vi som sagt inte har något riktig karta med höjdangivelser men det får handläggaren som får vår ansökan tilldelad sig ta beslut om huruvida det behövs eller inte. Vi fick beröm för att vi hade ordning på våra papper och när jag även kunde visa upp utdraget från Lantmäteriet blev han ännu mer imponerad! Hehe, fast vi har ju haft god hjälp av Mikael på Smålandsvillan också :-)

Eftersom vi hade lite frågor om vatten och avlopp också blev vi hänvisade till Miljö & Hälsa en våning upp där det inte alls verkade så öppet men en tveksam man öppnade och vi blev visade till personen som har hand om vårt område och som också hade tid att ta emot oss! Hon svarade på våra frågor, diskuterade olika vatten och avloppsalternativ och så förklarade hon även bakgrunden till deras nyss tagna beslut om att bara tillåta slutna system om man inte har kommunalt avlopp.

Eftersom vi fick tänka om lite ang avlopp och liknande så bestämde vi att åka ut till tomten och kolla exakt var grannen nedanför har sin vattenbrunn eftersom den påverkar var och vilket system vi kan ha. Givetvis ligger den nästintill i linje med var vår markbädd skulle hamna-typiskt, men det finns som tur är flera alternativ men oavsett så vore det allra bästa, för att inte riskera läckande avloppsvatten in i grannens vattenbrunn, att vi drog ner avloppet mot åkrarna nedanför.

Av kommunen fick vi veta att den marken ägs av våra grannar i "lustiga huset" som vi inte träffat ännu. Så traskade helt sonika upp och ringde på, presenterade oss och gick rakt på sak! Vi kallar det lustiga huset för det ser verkligen jättelustig ut men jisses vilken utsikt de har från andra våningen!!!! De var jättetrevliga och bjöd in oss för att titta närmare på vår fråga, fick en kopia på ritningen för deras avlopp och infiltrationsädden och så sa de att spontant har de inget emot att vi lägger det där eller tom går in i deras infiltrationssystem om det tillåter det men vi behöver kolla upp och återkomma med ett förslag. Verkligen det svaret som vi hoppats på för det gör det lättare för oss! Nu har vi nog bekantat oss med alla våra grannar och alla verkar väldigt positiva och glada över att det kommer barn i området- kul!

Så nu har vi lite jobb som måste göras- steg 1 blir att kontakta markentreprenören Mikael varit i kontakt med och som tagit på sig jobbet med att gräva våra provgropar för analys av våra olika alternativ. Steg 2 blir att lämna ett förslag till markägaren och boka tid med miljö & hälsa för inspektion på plats och sedan kan vi lämna in vår ansökan om vatten och avlopp som måste finnas och vara godkänd för att vi ska få bygglov. Piece of cake!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej, vad kul att du kikade in och vill lämna ett litet meddelande till oss!