torsdag 12 augusti 2010

Det här med toalett...

Som vi skrivit tidigare kräver Kungsbacka kommun slutet system om man har enskilt avlopp, vilket innebär en tank som det sedan kommer en slamsugare och tömmer när det behövs men för att miljöpåverkan inte ska bli för stor när slambilarna ska köra sunt och tömma kräver man också att en vacuumtoalett används istället för en vanlig vattentoalett som är snålspolande.

Detta har ju gett oss både ett och två gråa hår men nu är det iaf klart att SmålandsVillan förespråkar en leverantör som heter Wostman Ecology och deras vacumtoalett som kallas EcoVac. Vi själva var inne på en annan leverantör som heter Jets men en av skillnaderna är att med Jets måste man ha generatorn som skapar suget när man spolar inne i huset alternativt under samt att man måste bygga ut toaletten en bit från väggen. Med EcoVac sitter generatorerna direkt på tanken.

Mycket googlande och sökande på diverse forum har väl lett till att vi har valt att ha 2 st EcoVac family vilka beställdes direkt från Wostman imorse. Mycket trevligt bemötande och tillmötesgående vad gäller separat och snabb leverans då vi behöver tanken redan nästa vecka. Fick även ett paketpris som gjorde att det blev lite billigare men 65 000:- går kalaset på för 2 st toaletter med var sitt styrsystem och generator samt en tank med två torn för respektive generator.

2 kommentarer:

  1. Dyrt! Eller?

    PS. Bilden funkar inte, är bara ett x...

    SvaraRadera
  2. Hej och tack för din kommentar i min blogg! Ni har en fantastiskt rolig tid framför er :)
    Tidningshyllan har en snickare tillverkat åt oss, men jag tror att det finns liknande på rum interiör.
    Kram Anna

    SvaraRadera

Hej, vad kul att du kikade in och vill lämna ett litet meddelande till oss!