lördag 14 augusti 2010

Varmt, svettigt och anfall utan försvar...

Jobbet med markbädden har dragit igång ordentligt och häromdagen när vi åkte ut jobbade gubbarna fortfarande men tror att de var ganska glada för det med tanke på allt regn som kom sen under natten!

Lilleman släpade ner sin grävskopa och satt precis i utkanten av skopans arbetsområde i 2 timmar och studerade och grävde. Tyvärr stötte de på berg och kunde inte lägga bädden så djupt som vi önskat men det fick gå ändå men idag kom markägaren och muttrade lite om detta att han inte hade blivit tillsagd för nu måste vi ta ner ett par träd och fylla upp marken för det får inte bli någon bula och sluttningen mot ängen får inte bli för brant så vi måste jämna ut den från bergets kant och framåt... Alltid är det nått!

En stor och en liten grävare...
Plasten är gummiduken som läggs i botten för att få barkbädden tät.
De nedre dräneringsrören läggs på platsEfter att vi åkt hem i torsdags hann de göra klart ganska mycket med markbädden

Igår mitt i lunchen fick jag och Magnus var sitt MMS från Tommy som visade en grävskopa och en fallen skorsten! På måndag börjar de borra för vattenbrunnen och planera tomten!
Idag har vi kämpat och haft jättehjälp av Magnus föräldrar hela dagen. Skjulet är rivet och bortkört, ris och annat träskrot är också bortkört, lastbilen är lastad med gammalt ris, allt skräp som låg runt skjulet är redo att köras till tippen och skövling av häcken är påbörjad! Fast det varit en tuff dag, Monica blev anfallen av en stubbe när hon halkade i leran, jag blev biten av massa rödmyror och Magnus blev biten av 3 jordgetingar... Förhoppningsvis klarar vi oss bättre imorgon när vi fortsätter :-)

Far o son!
Skjulet börjar sakta men säkert försvinna och idag har hela skjulet körts till tippen!
Tre arbetare som kämpar i värmen!
För att slippa släpa allt gammalt ris som de gamla ägarna lämnat och som nästan förmultnat gjordes helt sonika ett hål i häcken och lastbilen backades intill- perfekt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej, vad kul att du kikade in och vill lämna ett litet meddelande till oss!